Přihlásit na hodinu ZDARMA
Začínáme se Scratchem - Registrace
Scratch
28.10.2020

Začínáme se Scratchem - Registrace

Marek Hůlka - kroužky programování pro děti
Marek Hůlka

Jedním z oblíbených nástrojů v našich počítačových kroužcích pro děti je programovací jazyk Scratch. Patří mezi jazyky vizuální, děti tudíž nepracují s psaným kódem. Pro práci využívají stavebnicové bloky, jejichž jednoduchým přetahováním na plochu si vytvářejí animace, příběhy a hry.

Pokud si chcete prohlédnout, co vaše děti ve Scratchi vytvořily nebo na čem právě pracují, je potřeba jim založit vlastní účet. Díky tomu si budou moci své výtvory ukládat, libovolně měnit a také sdílet s ostatními.

Jak se zaregistrovat do Scratche

Vytvoření účtu ve Scratchi je velice jednoduché. Do vyhledávacího řádku v prohlížeci zadejte adresu https://scratch.mit.edu.

Blog Figure
Scratch - úvodní obrazovka

Klikněte na Připojit se ke Scratchi.

Blog Figure
Scratch - Připojit se

Vyplňte uživatelské jméno, zvolte si heslo a klikněte na pole Další. Na následujících čtyřech obrazovkách vás Scratch poprosí o tyto údaje:

  • zemi, ve které žijete
  • datum narození
  • pohlaví
  • e-mail, na který vám Scratch zašle žádost o potvrzení účtu
Blog Figure
Scratch - Připojit se
Blog Figure
Scratch - Připojit se
Blog Figure
Scratch - Připojit se
Blog Figure
Scratch - Připojit se

Po zadání e-mailové adresy již stačí kliknout na pole Vytvořit můj účet a po potvrzení účtu ve vaší e-mailové schránce mohou děti začít tvořit hry a vymýšlet vlastní příběhy. O tom se rozepíšeme zase v jiném článku.

Pomohl vám článek? Sdílejte ho s ostatními:

Buďte stále v obraze!

Přihlašte se k odběru novinek a získáte přehled o publikovaných článcích, slevových akcích a vše ohledně kroužků. Email dostanete maximálně 1 za měsíc.
Zpět nahoru
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace